Meditație Mindfulness este atenție, adică acordarea de atenție senzațiilor, emoțiilor și gândurilor care apar; fără a le judeca. Aceasta ajută la reducerea gândurilor negative și a nivelului de stres, îmbunătățește funcționarea creierului și are un efect antidepresiv. Există mai multe tehnici de practicare a atenției, una dintre acestea fiind meditația. Indiferent de modalitate, regularitatea practicii este cea mai relevantă pentru a obține toate beneficiile sale. Doriți să știți cum se realizează această tehnică la modă? Citește mai departe, îți vom spune mai jos.
Deveniți un expert în această practică cu Masteratul nostru în Psihologie Holistică, așa că nu ezitați să consultați toate informațiile și să învățați despre acest subiect într-un mod profesional.
Cuprins
ToggleCe este meditația mindfulness?
Atenția este concentrarea asupra prezentului. Meditație mindfulness este, de asemenea, utilizată pentru a descrie starea de conștientizare crescută a momentului prezent. Aceasta se realizează prin acceptarea simultană a sentimentelor, gândurilor sau senzațiilor corporale, trăite într-un anumit moment de către o persoană.
Acest tip de meditație poate fi practicat ca un exercițiu, dar nu neapărat. Cel mai important lucru este regularitatea cu care deveniți conștienți de tiparele dvs. de gândire și vă schimbați zilnic modul de gândire. Din acest motiv, antrenamentul mindfulness este un instrument terapeutic valoros pentru o viață sănătoasă în cazul multor probleme de sănătate, în special al bolilor psihosomatice.
Beneficiile meditației mindfulness
Printre beneficiile mindfulness pentru minte se numără:
- Mai puțină reactivitate emoțională: meditația mindfulness permite acceptarea emoțiilor negative, fără judecată, și îmbunătățește autoobservarea. Aceasta, la rândul său, ajută la schimbarea căilor urmate și a modului de a reacționa la stimuli emergenți. Aceasta îmbunătățește adaptarea la condițiile nefavorabile și sprijină revenirea la echilibru după evenimente negative.
- Creșterea satisfacției în relații: o mai mare atenție și rezistență la stres ajută la îmbunătățirea relațiilor interpersonale, în special a celor profunde. Aceasta facilitează exprimarea de sine, reduce impactul negativ al conflictelor și ajută la o mai bună apreciere a lucrurilor pozitive.
Antrenamentul mindfulness este, de asemenea, util pentru tratarea problemelor fizice într-un mod auxiliar, printre care:
- Fibromialgie.
- Afecțiuni intestinale, sindromul intestinului iritabil, boala Crohn și colita ulcerativă.
- Afecțiuni autoimune ale pielii, psoriazis și dermatită atopică.
- Dependențe
- Sindromul Burnout.
- Sindromul picioarelor neliniștite.
Ați putea fi interesat în: Care sunt tipurile de terapie holistică?
Când puteți practica mindfulness?
Este bine să nu săriți în apă adâncă imediat, ci să folosiți metoda în pași mici. La început, este ideal să începeți cu sesiuni scurte și apoi să le extindeți treptat, observându-vă nevoile. Unele exerciții de mindfulness pot fi făcute în situații cotidiene, de exemplu, acordând atenție deplină unei sarcini la locul de muncă sau concentrându-se pe deplin în timp ce mănâncă asupra tuturor senzațiilor de a mânca.
Adică, luați o bucată de fruct și activați toate simțurile: tactil, vizual, olfactiv și gustativ. Acest exercițiu va funcționa bine și cu cafeaua de dimineață. Nu vă grăbiți, trăiți momentul și concentrați-vă asupra detaliilor.
Cine poate practica meditația mindfulness?
Mindfulness poate fi practicată la orice vârstă și este benefică și pentru copii, deși, bineînțeles, pentru aceștia sunt folosite alte tehnici specifice. Exercițiile le oferă copiilor distracție și educație în același timp.
Meditația Mindfulness este un instrument incredibil pe care fiecare dintre noi îl poate folosi pentru a-și îmbunătăți productivitatea. obține mai multă eficiență și satisfacție în munca pe care o facem în fiecare zi.